Viden
//onsdag d. 9.02.22

Subscription Talks: Champagnekassen

Del artiklen

Subscription Talks #1

Introduksjon:
Champagnekassen er laget av ekteparet Dinna og Michael Arbo fra Champagne For Alle. Michael er lidenskapelig champagnenerd og Dinna har laget et unikt fellesskap rundt champagne-abonnementet deres, som har som formål å spre kjennskap og kjærlighet til champagne.

Å skape en opplevelse:
Michael har lenge vært ekstremt lidenskapelig for champagne, og en stor del av jobben hans består av å besøke champagne-bønder og utvelge de perfekte champagnene til Champagnekassen.

Champagne For Alle arrangerer selvfølgelig også champagne-smakinger, som har som formål å bringe abonnenter og andre interesserte inn i champagneverden – ikke kun drikke champagne et par ganger i året.

”Champagne er en opplevelse. Det er ikke et krav at folk skal ha smakt 1000 champagner fra alle de store husene og gamle champagner. Folk skal ha lyst til det. Jeg nyter å ha vinsmaking med folk som bare er nysgjerrige og som smaker god champagne for første gang. Opplevelsen man kan gi og ha sammen med andre, ved å sitte og dele øyeblikket, den er avgjørende for meg og det kan faktisk røre meg dypt” – Michael Arbo

Et helt unikt forum:
Dinna Arbo har valgt å fokusere på et Facebook-forum for Champagnekassens abonnenter og hun forteller at brukerne er enormt aktive og interesserte i å hjelpe hverandre. På denne måten har Champagnekassen klart å dyrke frem et svært engasjert fellesskap, som hjelper hverandre med praktiske ting som ordrer og utvalg av champagner til spesielle anledninger.

”Abonnentene våre løfter, hjelper, anerkjenner og heier på hverandre. Det er den første siden jeg åpner når jeg står opp om morgenen, bare for å få et ”feel-good moment”. Folk hjelper hverandre, både med champagne, men også med alt utenom. Hvordan man frakter champagne med til Frankrike, eller hvilken rett man skal servere til ulike champagner. Ofte rekker medlemmene våre å svare før vi selv gjør det, og det gjør kundene våre til de beste mulige ambassadørene for oss.” – Dinna Arbo

En utrolig lav churn-prosent:
Dinna og Michael forteller at de sjeldent opplever at abonnenter faller fra. Under coronapandemien har det vært økt etterspørsel for det å finne hyggelige ting å gjøre i hjemmet, hvilket Champagnekassen har lagt godt merke til.

”Vi er veldig privilegerte som har folk hos oss i mange år. Når vi får svar på spørsmål om hvorfor abonnementet blir oppsagt, er den primære grunnen typisk at kunden har blitt gravid eller kanskje har blitt arbeidsledig. Også får vi ofte kommentarer som ”Jeg melder meg ikke ut, jeg kommer selvfølgelig snart tilbake”. Så vi har en usannsynlig lav churn-prosent” – Dinna Arbo

Baksiden av medaljen:
På LinkedIn har Dinna ærlig fortalt om entreprenørskapsforløpet og hvordan det har satt sine preg å bygge sin egen bedrift slik som Dinna og Michael har. Selv om de elsker både champagne og det daglige arbeidet, har det vært aspekter av entreprenørskapslivet som også har vært tøft.

”Man stiller selvfølgelig ekstremt høye krav til seg selv og det er man også nødt til, hvis man vil skape noe folk kontinuerlig vil ha på døren. Det får deg til å legge nivået vanvittig høyt, og man gjør det spesielt hvis man har stor respekt for produktet og abonnentene sine. Når man har et slikt langvarig forhold, kan man ikke bare plutselig begynne å ta det med ro. Det er viktig for meg at det vi sier er i samsvar med det vi gjør, altså at når man abonnerer på at vi er til stede og svarer raskt, så skal det også være den opplevelsen hver enkelt abonnent faktisk får.” –Dinna Arbo

”Vi har for eksempel gjort mye for å være personlige og menneskelige. Jeg skriver selv personlige kort til abonnentene våre, hvor jeg takker dem eller ønsker dem velkommen. Og selv om det er tidskrevende, så er det verdens beste investering fordi vi understreker at vi fortsatt er personlige og at det er vi som grunnleggere som faktisk skriver. Og at vi ikke bare blir enda en bedrift som alle de andre.” –Dinna Arbo

Champagnekassen:
Champagnekassen tilbyr en abonnementskasse med 2 unike champagner, levert hver eller annenhver måned. En kasse koster 595 danske kr. og den første kassen inneholder et sett av to champagneglass, spesielt anbefalt av Michael og Dinna for den beste champagneopplevelsen.
Alle champagner er nøye utvalgt av Michael i Frankrike og kassen inkluderer både beskrivelser og forslag til hvordan du kan kombinere champagnen med mat.